Frisk og god timiansaus

Årets første innhaustingstokt gjekk til urtehagen i dag. Der henta eg og junior inn ein god bunt med timian til dagens middag, som var laksefilet med båtpoteter og asparges.

Timianen brukte me til sausen. Den lagar du slik (oppskrifta blir nok til fire porsjonar), og er like god til både laks og kylling:

  • Steik laksen/kyllingen i panne, og legg fisken/fuglen på ein tallerk når han er ferdig.
  • Ha eit halvt beger rømme og ein halv boks fløyte i panna, saman med ein god bunt timian.
  • La dette koka nokre minutt, og smak til med salt og pepar, og gjerne litt lime eller sitron. Pass på at det ikkje kokar for mykje, slik at sausen blir for tjukk.

Kva seier du?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s