Sure bondepiker

Desse bondepikene er både sure og sinte. Og veldig gode.

Dei fleste kjenner godt til den tradisjonelle desserten “tilslørte bondepiker”, med eple, krem og strø. Her er oppskrifta på dei tilslørte bondepikene si ublide stesøster.

For å laga sure bondepiker treng du:

  • Eit halvt kg rabarbra
  • Litt vatn
  • 3 matskeier sukker
  • 1 kanelstang
  • Ein skvett kremfløyte
  • Nokre kavringar
  • Eit dryss sukker
  • Nokre heile peparkorn
  1. Kok opp bitar av rabarbra  i litt vatn, sukker og kanelstang til rabarbraen er mør og fin. Sett kaldt.
  2. Knus kavringane og peparkorne i ein mortar, og steik på middels varme saman med eit dryss sukker til det er blitt gyllent og karamellisert. Legg strøblandinga på eit bakepapir til avkjøling, og pass på at det ikkje blir for store bitar. Om det skulle skje, kan du knusa strøet litt i mortaren igjen før servering.
  3. Pisk krem.
  4. Server desserten lagvis i gjennomsiktige glas. Det blir finast sånn.

One thought on “Sure bondepiker

Kva seier du?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s