Fiskepinnane lagar du best sjølv

Det blir nesten ikkje lettare enn dette. Og tilbehøret finn du i hagen. Eller i butikken.

Deilig og sunt, og ikkje så aller verst å få i borna heller. Heimelaga fiskepinnar er digg. Og det blir ikkje akkurat verre av å servera det med deilig sjølvdyrka raudlauk og spinat.

Til fiskepinnane treng du (tilpass mengde etter kor mykje du skal laga):

  • Fisk (eg har brukt frosne blokker med torsk)
  • Kveitemjøl, salt og pepar
  • Egg
  • Griljermjøl
  1. Tørk godt av fisken, og vend fisken deretter i ei blanding av kveitemjøl, salt og pepar.
  2. Vend den panerte fisken i egg som du har vispa saman på førehand.
  3. Kvelv fisken direkte over i eit fat med griljermjøl, sånn at griljermjølet festar seg med egget til ein deilig panering.
  4. Steik til fisken (eller strengt tatt paneringa) er gyllen og fin, og fisken er akkurat så steikt som du vil ha han. Steiketida avhenger sjølvsagt av kor tjukke fiskebitane er.
  5. Server med raudlauk som du steiker i margarin og blandar med spinat på slutten av steiketida. Det smakar godt, og så får du Skippern-musklar på kjøpet. Hugs at du treng alltid mykje meir spinat enn du trur, då spinaten fell heilt i fisk når han blir varm.
Advertisements

One thought on “Fiskepinnane lagar du best sjølv

  1. Hei! Bor mye i Sunnhordland og kan kose med hagearbeid der. Startet med det for ca. 2-3 år siden. Er også veldig glad i matvekster og forsøker å få til noe mere av dette for hvert år. Foreløbig en del urter, jordbær, rabarbra, sukkererter og noen frukttrær(som i høst delvis ble herpa av to flotte kronhjort, som likevel ga oss mye god underholdning) .Var derfor glad for å finne denne bloggen din som jeg håper å kunne følge. Har hatt jobb med mat og ernæring i årevis på Askøy, men nå har jeg fått mere tid til overs for hage m.m.. Er også heldig å kunne bruke tida mi til å lage middag til barn + barnebarn med gjevne mellomrom. Tror at oppskrifta di må være en veldig god variant av fiskepinner for å variere bruk av fisk i hverdagen 🙂 Trenger det for å få ungene til å spise gode fiskemiddager. Foreslår kanskje steking i en blanding av olivenolje og en dash smør ist. for margarin, eller alternativt bare en god klatt Bremykt. Kommer ellers til å lage dette så fort jeg anledningen byr seg!

Kva seier du?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s